marți, 21 aprilie 2020

Designul accesoriilor de interior, gr. DI 16.092, 22.04.20


Grupa: DI.16.09.02 Anul IV
Disciplina: Designul accesoriilor de interior
Profesori: Gheorghiță C. Miron A.
Data: 22.04.20
Durata: 2 ore
Tema Lectiei: 4. Decorarea artistică și estetică a accesoriului.
Rezolvarea cromatică.
Competența specifică dezvoltată:  
1.    Crearea accesoriilor pentru interior.
Rezolvarea cromatică a obiectelor decorative în spații interioare este o temă binevenită și interesantă, în contextual practic de elaborare a unui accesoriu de interior.
Știm cu toții că alegerea culorilor într-un proiect de interior este foarte importantă, fiind determinată de numeroși factori – destinația interiorului, iluminarea, zonarea, tendințele de sezon, gustul comandatarului etc. Deoarece accesorile sunt o parte component a interiorului, alegerea culorilor este foarte importantă.
După cum am menționat lecțiile trecute, la decorarea accesoriului trebuie să ținem cont de interiorul pentru care a fost creat și de gama cromatică a acestuia.

Culoarea accesoriului poate să corespundă paletei cromatice predominante, deosebindu-se ușor ca ton sau nuanță. Dacă accesoriul are dimensiuni mari,  atunci culorile folosite pentru el trebuie să fie cât mai neuter, să se contopească cu interiorul. Și invers, dacă e de dimensiuni mici, putem folosi culori mai intense, din aceeași gamă cu interiorul.

 Putem merge și pe o altă cale, cea a contrastelor cromatice. În așa caz, vom folosi pentru accesoriu culori în contrast complementar cu cele ale interiorului – roșu-verde, galben-violet, portocaliu-albastru.


În procesul de decorare a  accesoriului, este important să menținem gama cromatică, să alegem culorile potrivite pentru a menține echilibrul compozițional și cromatic.


Sarcini:
·         continuați decorarea accesoriului.
·         aplicați culoarea și alte elemente de decorare a accesoriului.
Aștept fotografii pe blog sau adresa de email.
SUCCES!!!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu