joi, 16 aprilie 2020

Designul accesoriilor de interior, gr. DI 16.092, 17.04.2020


Grupa: DI.16.09.02 Anul IV
Disciplina: Designul accesoriilor de interior
Profesori: Gheorghiță C. Miron A.
Data: 17.04.20
Durata: 2 ore
Tema Lectiei: 4. Decorarea artistică și estetică a accesoriului.
Integrarea obiectelor decorative în spații interioare.
Competența specifică dezvoltată:  
1.    Crearea accesoriilor pentru interior.
Integrarea obiectelor decorative în spații interioare este o sarcină destul de dificilă, rezolvarea căreia depinde, în mare măsură, de respectare anumitor reguli, norme, dar și de intuiția, gustul estetic și  creativitatea designerului.
După cum am menționat la lecțiile precedente, accesoriul de interior pe care l-ați creat trebuie să fie util, practic, dar și  estetic, iar respectarea acestei reguli deja este un succes!

În procesul de decorare a accesoriului, trebuie să ținem cont de interiorul pentru care a fost creat. La etapa inițială de dezvoltare a invenției, de realizare a schițelor, fiecare dintre voi a ales un anumit interior pentru care urma să realizeze un accesoriu. Respectiv, specificul interiorului a determinat și forma, culoare, dimensiunile obiectului pe care l-ați creat. Pe parcursul lucrului asupra acestui obiect, trebuie să respectăm specificul interiorului pentru care este destinat accesoriul nostru.

La etapa decorării accesoriului, este important să menținem gama cromatică, să nu supraîncărcăm accesoriul cu prea multe detalii, să nu exagerăm cu nuanțe stridente de culori, sau cu contraste prea active.
Este important să menținem echilibrul compozițional, cromatic. Astfel vom reuși să cream o armonie stilistică în interiorul pe care l-am ales la început.

Sarcini:
·         continuați decorarea accesoriului.
·         aplicați culoarea și alte elemente de decorare a accesoriului.
Aștept fotografii pe blog sau adresa de email.
SUCCES!!!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu