marți, 7 aprilie 2020

Designul accesoriilor de interior, gr. DI 16.092, 08.04.20, Gheorghiță C, Miron A.


Grupa: DI.16.09.02 Anul IV
Disciplina: Designul accesoriilor de interior
Profesori: Gheorghiță C. Miron A.
Data: 08.04.20
Durata: 2 ore
Tema Lectiei: 4. Decorarea artistică și estetică a accesoriului.
Texturi și materiale decorative.
Competența specifică dezvoltată:  
1.    Crearea accesoriilor pentru interior.
După parcurgerea etapelor inițiale de proiectarea și realizare a obiectului în material, am ajuns la etapa finală de decorare artistică a accesoriului.

După cum am menționat lecția trecută, accesoriul de interior trebuie să fie util, practic, dar trebuie să aibă și o funcție  estetică, calitate de care depinde mult valoarea, rolul acestui obiect în interiorul pentru care este destinat.
Piața materialelor de finisare și pentru decorațiuni oferă astăzi o varietate semnificativă, aptă să satisfacă cele mai diverse gusturi și preferințe.

După ce am asamblat accesoriul, trecem la etapa de decorare a acestuia, utilizănd diverse texturi și materiale decorative. Am menționat mai devreme că utilizarea anumitor texturi, stofe și alte elemente decorative vor face accesoriul nostru mai interesant, mai atractiv și plăcut.

Din gama largă de materiale pentru décor vom evidenția diferite tipuri de hârtie, carton, oracal, cu ajutorul cărora putem acoperi suprafețele brute ale accesoriului. Vom alege culoarea potrivită, textura necesară, după care vom aplica acest material pe suprafețele destinate.


O altă variantă pentru décor ar fi stofele cu efect decorativ. Este de dorit de a alege stofe pentru interior – draperii, mobilier, care au texturi pronunțate, în relief, un anumit luciu sau ornamente.

Pentru a începe decorarea accesoriul, trebuie să pregătim materialele necesare, să le ajustăm la formele, dimensiunile obiectului și să pregătit instrumentele și locul de lucru.
Sarcini:
·         pregătiti materialele necesare;
·         continuați decorarea accesoriului.
Aștept fotografii pe blog sau adresa de email.
SUCCES!!!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu