marți, 14 aprilie 2020

Designul accesoriilor de interior, gr. DI 16092, 15.04.20


Grupa: DI.16.09.02 Anul IV
Disciplina: Designul accesoriilor de interior
Profesori: Gheorghiță C. Miron A.
Data: 15.04.20
Durata: 2 ore
Tema Lectiei: 4. Decorarea artistică și estetică a accesoriului.
Armonia culorilor în decorarea accesoriilor.
Competența specifică dezvoltată:  
1.    Crearea accesoriilor pentru interior.
După cum am menționat lecția trecută, accesoriul de interior pe care l-ați creat trebuie să fie util, practic, dar și  estetic, iar una dintre calitățile estetice este culoare sau culorile aplicate.

Știm cu toții că rolul culorii într-un proiect de interior este foarte important, poate chiar determinant. Acest lucru este valabil și pentru un accesoriu de interior. Culoarea poate fi determinată de materialul în care este realizat acest obiect, (lemn, lut etc.), sau poate fi aleasă de noi, și aplicată pe materialul de bază.
Culoarea accesoriului trebuie să corespundă gamei predominante de culori a interiorului pentru care este destinat acesta.

 Dacă dimensiunile, forma accesoriului îl pun în evidență, atunci culorile folosite trebuie să fie cât mai neutre, pentru a nu fi prea greoi, și invers, dacă accesoriul este mic ca dimensiuni și relative simplu ca formă, putem să ne permitem culori mai aprinse, mai vii.
În alegerea culorilor contează și rolul acestui accesoriu - dacă el prezintă centrul de interes și compozițional în interiorul pentru care este destinat – atunci poate avea culori mai intense.

Dar indiferent de formă, dimensiuni și destinație, sarcina noastră este de a crea o armonie, un echilibru cromatic între toate componentele interiorului – pereți, tavan, draperii, mobilier, accesorii etc.

Pentru a continua decorarea accesoriul, trebuie să pregătim materialele necesare și să pregătit instrumentele și locul de lucru.
Sarcini:
·         continuați decorarea accesoriului.
·         aplicați culoarea ca element de decorare a accesoriului.
Aștept fotografii pe blog sau adresa de email.
SUCCES!!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu