marți, 26 mai 2020

Practica plein-air, gr. DI 19.09, 27.05.20


Grupa: DI.19.09 Anul I, subgrupa I
Disciplina: Practica plein-air
Profesori: Gheorghiță C.
Data: 27.05.20
Durata: 6 ore

Tema: Schițe de păsări și animale

Competența specifică dezvoltată:  Reprezentarea plastică a structurilor şi fenomenelor naturii în diverse materiale şi tehnici de artă.

După reprezentarea elementelor și motivelor arhitecturale, astăzi vom  trece la o temă mai veselă, și anume la reprezentarea păsărilor și animalelor. În mod obișnuit, vizitam pentru această temă grădina zoologică, unde realizam schițe de animale și păsări de acolo. În situația actuală, vom reprezenta vietăți pe care le găsiți în apropiere – găini, rațe, gâște, curcani, pisici, câini, și altele.




După liniile rigide ale elementelor arhitecturale, avem posibilitatea să exersăm un desen liber, cu linii fluide, plastice, să antrenăm mâna și ochiul în surprinderea caracterului formelor expresive ale unor animale și păsări.



 Desenul poate să rămână doar liniar, sau cu unele accente de hașorare. Puteți reprezenta o pasăre, sau un animal, în mai multe poziții.




Vom realiza lucrările pe format A4.
La această sarcină vom lucra în creion simplu, creione colorate, acuarelă sau alte materiale pe care le aveți la îndemână.
Sarcini:
·         10 - 12 schițe de păsări și animale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu