luni, 25 mai 2020

Practica plein-air, gr. DI 19.09, 26.05.20


Grupa: DI.19.09 Anul I, subgrupa I
Disciplina: Practica plein-air
Profesori: Gheorghiță C.
Data: 26.05.20
Durata: 6 ore

Tema: Arhitectură urbană şi rurală în diferite perioade ale zilei: în contrast de lumină şi umbră, răsăritul şi apusul soarelui.

Competența specifică dezvoltată:  Reprezentarea plastică a structurilor şi fenomenelor naturii în diverse materiale şi tehnici de artă.

Dacă până acum am studiat elemente și motive arhitecturale separate, astăzi vom  încerca să le unim într-un peisaj, rural sau urban, cu redarea perioadei zilei, în contrast de lumină și umbră.
Drept exemlu ne vom referi la cei mai renumiți pleineriști din istoria artelor - IMPRESIONIȘTII. Impresionismul este un curent artistic de la sf. sec. XIX, care s-a axat pe redarea impresiilor de moment, trezite de anumite stări ale naturii. Reprezentanții impresionismului pictau în aer liber, studiind natura, umbra, lumina, culoarea în toată splendoarea ei. Unul dintre cei mai renumiți impresionițti, care a pictat în special peisaje, a fost Claude Monet. El picta deseori același motiv, în diferite perioade ale zilei: Catedrala din Rouen, 


Stogiri de fân.



Vom realiza lucrările pe formate A3 - A4.
Vom atrage atenția la contrastele de cald-rece, pentru a reda umbra și lumina soarelui. La această sarcină vom lucra în acuarelă.
Sarcini:
·         În culoare: 2 peisaje cu motive arhitecturale cu redarea efectului de umbră și lumină.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu