duminică, 22 martie 2020

Pictura II, perechea a II, 23.03.20





Grupa: DI.16.09.02 Anul IV
Disciplina: Pictura II
Profesori: Gheorghiță C. Miron A.
Data: 23.03.20
Durata: 2 ore

Tema Lectiei: Fragment de interior cu detalii arhitecturale pe mai multe nivele. F50x60. materiale la alegere. Studiu din natură, schițe pregătitoare.

Competența specifică dezvoltată:  
1.    Reprezentarea cromatica a unui fragment de interior.

1.2 Schițe liniare la subiectul dat.
După incursiunea istorică în reprezentarea interiorului în pictura universală, vom trece la selectarea fragmentului de interior și realizarea unor schițe liniare a acestuia.
Deoarece condițiile actuale nu ne permit reprezentarea unui fragment unic pentru toti, cu instalarea detaliilor arhitecturale pe mai multe nivele, vom selecta un fragment de interior din casa, apartamentul în care locuiți.
Vom parcurge următoarele etape:
1.     Studiați încăperile, mobilierul, gama cromatică și alegeți fragmentul cel mai potrivit, din punct de vedere compozițional, cromatic.
2.    Dacă este nevoie, reamenajați interiorul, mișcați piesele de mobilier (scaunul, masa, fotoliul) așa, încât compoziția să fie echilibrată, să se evidențieze centrul compozițional, iar gama cromatică șă fie armonioasă.
3.    Pentru a îmbogăți compoziția, puteți plasa pe masă, scaun o natură statică, draperii, pe mai multe nivele.
4.      Realizați 4 schițe pregătitoare, în creion simplu, din diferite puncte de vedere .F A4. Exemple urmează mai jos.
 Toate schițele realizate vor fi stocate într-un portofoliu digital care va fi prezent online.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu