luni, 8 iunie 2020

Practica modelarea formelor volumetrice, gr. DI 19.09, 09.06.20


Grupa: DI.19.09 Anul I, subgrupa I
Disciplina: Practica Modelarea formelor volumetrice
Profesori: Gheorghiță C.
Data: 09.06.20
Durata: 6 ore
Tema: Macheta interiorului în scara optimală, şi rezolvarea ei cromatică. Combinarea de materiale pentru efectuarea machetei.

Competența specifică dezvoltată:  Crearea formelor prin machetare, ca produs al prezentării ideii de design;

Am ajuns la etapa de realizare propriu-zisă a machetei pentru living. Vom începe de la formele mari, adică mobilier, cum ar fi canapea, fotolii, în dependență de proiectul fiecăruia. Sigur că acest mobilier are forme complicate, greu de redat printr-o formă monolită, de aceea vom discompune canapeaua, fotoliile în forme mai mici, după care le vom asambla împreună, obținând astfel o formă complexă. 




Cele mai simple forme, pe care putem sa le modelam în volum din hârtie, carton sunt: cubul, paralelipipedul, piramida, conul, cilindrul. Pornind de la aceste forme simple, putem crea forme complexe, de care avem nevoie. Putem crea aceste forme prin plierea hartiei sau cartonului, și prin decupare, dacă au un contur mai complicat. Pentru a ușura plierea, vom trece cu un cuter, sau alt obiect ascuțit pe linia de pliere, fara a taia definitiv hârtia sau cartonul.



Vom lucra atent, cu acuratețe, ca detaliile sa fie îngrijite, să corespundă dimensiunilor din proiect, și să se potrivească între ele. Vom rrespecta și gama cromatica pe care am ales-o pentru proiectul de design.
Sarcini:
·         Pregătirea detaliilor pentru mobilierul livingului – canapea, fotolii.
·         Asamblarea detaliilor mobilierului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu